Ilona is geboren en getogen in Middelburg, inmiddels is zij al weer ruim 20 jaar woonachtig in Oostvoorne. Het grootste deel van haar arbeidsverleden heeft zich afgespeeld bij het bankwezen, waar zij ook nu nog steeds werkzaam is. In Middelburg is zij begonnen bij de ABN-bank, vervolgens is zij gaan werken bij de ABNAMRO-bank, waar zij diverse functies heeft uitgevoerd. Momenteel werkt Ilona bij de Rabobank. Ilona houdt van de zon en kan ze er enorm van genieten om een goed boek te lezen in haar tuin. Daarnaast maakt zij in haar vrije tijd graag fietstochtjes. Dit doet zij in haar eigen omgeving, maar soms ook weleens in bijvoorbeeld de Veluwe. Het motto van Ilona is ‘Geniet van de kleine dingen in het leven.’

Dat Ilona zich aansluit bij Fietsmaatjes Voorne aan Zee is vooral gekomen naar aanleiding van de zorg voor haar vader. Haar vader had Alzheimer en woonde in een verpleeghuis op een gesloten afdeling. Zowel haar broer als zijzelf gingen tijdens de wekelijkse bezoekjes altijd zoveel mogelijk naar buiten met hem voor een wandelingetje. Even een frisse neus, wat beweging en andere omgeving zeiden ze dan. De ene keer wandelden ze over de prachtige bolwerken aan de vesten in Middelburg en de andere keer door het centrum. Hun wandeling sloten ze meestal gezellig af met een bakje koffie op de markt. Hier kon haar vader altijd enorm van genieten, niet alleen omdat hij even in een andere omgeving was, maar vooral ook omdat hij samen met zijn kinderen erop uit was. Haar vader liet altijd kenbaar merken dat hij erg dankbaar was voor deze momenten.

Na een tijdje was er in het verpleeghuis waar Ilona haar vader woonde ook een duofiets aanwezig. Helaas had de uitleenservice en onderhoud van de fiets geen prioriteit en was de fiets vaak stuk. Als de fiets dan uiteindelijk was gerepareerd, waren de mogelijkheden om de fiets te reserveren zeer beperkt.  Dit tot grote teleurstelling, daar waar haar vader vroeger ook veel fietste, maar helaas dit niet meer zelfstandig kon en de duofiets een prachtige oplossing bood om samen er op uit te gaan. Hij heeft helaas maar één keer samen met mijn broer gefietst, maar heeft hier wel enorm van genoten (zie foto).

Door de vele bezoekjes afgelopen jaren in het verpleeghuis, merkte Ilona op dat er ook veel mensen geen bezoek kregen, eenzaam waren en zelfstandig niet naar buiten konden. Dit vond Ilona droevig om te zien en hierdoor gingen regelmatig de gedachtes door haar hoofd dat zij hier graag iets aan wilde doen. Toen op Facebook de oproep voorbij kwam voor extra hulp voor het oprichten van Fietsmaatjes Voorne aan Zee heeft zij direct contact gezocht en na een kort intakegesprek en een training, gegeven door de landelijke organisatie, heeft zij zich aangesloten bij de al aanwezige groep met zeer enthousiaste mensen. Inmiddels is de stichting een feit en wordt er hard gewerkt om het mogelijk te maken dat veel mensen, die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen, samen met een fietsmaatje kunnen gaan genieten van de heerlijke buitenlucht en mooie omgeving.

Leave A Comment