Gast
Als onze gast kun je, samen met een vrijwilliger, gaan fietsen op onze duofiets. Je zit dan naast elkaar op een comfortabele stoel. De duofiets heeft elektrische trapondersteuning, waarbij de vrijwilliger stuurt en trapt en waarbij jij als gast in je eigen tempo kunt meetrappen als je dat wilt. De duofiets is erg stabiel en veilig voor iedereen.

Wij vragen van onze gasten een kleine vergoeding: € 3,– voor één rit. Je kunt meedoen door een gastenkaart aan te schaffen à € 15,–  waarmee je vijf ritten kunt maken. Dit bedrag wordt besteed aan het onderhoud van de fietsen.

Vrijwilliger
Ook voor jou, als potentiële vrijwilliger, staat de duofiets klaar, om samen met een gast een gezellige rit te maken. Afhankelijk van je beschikbare tijd kun je je aanmelden voor bijvoorbeeld een ochtend per week of per maand. Ook kan er een voorkeur uitgesproken worden voor een vaste gast, iemand die je kent of voor verschillende gasten. Met ons flexibele planningsrooster kun je ook zelf altijd zien of er een duofiets beschikbaar is.

Onze duofiets heeft elektrische trapondersteuning en versnellingen, de gast fietst mee naar vermogen. Voordat daadwerkelijk met het fietsen gestart wordt, kunnen één of meer proefritten gemaakt worden met de duofiets, onder leiding van één van onze coördinatoren. De vrijwilliger neemt dan plaats op zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel, om te ervaren hoe het is om te fietsen op de duofiets als bestuurder, maar ook als gast.

Indien je kenbaar hebt gemaakt dat je vrijwilliger wilt worden bij Fietsmaatjes Voorne aan Zee zal één van onze Coördinatoren Gasten en Vrijwilligers een intake gesprek inplannen. Mogelijk vragen we ook referenties op. Omdat Fietsmaatjes Voorne aan Zee met kwetsbare mensen werkt, verplichten wij alle vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag te overhandigen, deze kan gratis worden aangevraagd via ons.

Nog steeds enthousiast om vrijwilliger of gast te worden?
Neem dan contact met ons.